~Wist je dat lichamelijke activiteit een krachtige manier is om uit je hoofd te komen en je weer energieker te voelen?~

In de afgelopen maanden heb ik zelf ervaren hoe vaak ik in mijn hoofd vastzat en geen idee had hoe ik daaruit kon ontsnappen. Het resultaat was dat ik me futloos en lamlendig voelde. Ik heb ontdekt dat lichamelijke activiteit mij enorm helpt om dit patroon te doorbreken. En weet je? Het werkt!

  • Bij lichamelijke activiteit worden endorfines vrijgegeven, ook wel bekend als de ‘feel good’ hormonen. Deze endorfines verbeteren je stemming, geven je een gevoel van geluk en voldoening.
  • Bewegen verminderd stress en het helpt je gedachten los te laten, waardoor je je meer ontspannend voelt.
  • Het zien van verbetering in je fysieke prestaties kan je zelfvertrouwen een enorme boost geven, wat resulteert in een positiever zelfbeeld en een groter gevoel van eigenwaarde.

Ik begrijp dat het verleidelijk kan zijn om op de bank te blijven hangen, eindeloos te scrollen op je telefoon, of in gedachten af te dwalen. Het is gemakkelijk om te denken, ik heb geen tijd, nog zoveel te doen. Ik ken dat gevoel maar al te goed.

Gisteren had ik zo’n dag, maar toen realiseerde ik me dat ik twee keuzes had: ofwel op de bank blijven hangen en mopperen ofwel in beweging komen. Na een uur van twijfel trok ik mijn sportkleding aan en ging sporten. En weet je wat? Ik voelde me daarna zoveel beter. Ik had meer energie en was vrolijker.

Hoe actief ben jij? Neem je regelmatig de tijd voor jezelf om te bewegen? Vraag jij jezelf vaak af: ‘Wat heb ik nou eigenlijk gedaan vandaag?’ Voel je je moe en uitgeput?

Geef lichamelijke activiteit een kans. Begin met kleine stapjes en ontdekt hoe het je kan helpen. Of het nu gaat om een rustgevende wandeling, rek- en strekoefeningen, een danssessie in je woonkamer of een sportsessie, het belangrijkste is dat je begint.

Daag jezelf uit, experimenteer met lichamelijke activiteit en deel jouw ervaring met mij door mij te taggen op Instagram (hashtag @miskraamcoachsharon). Laten we elkaar motiveren en inspireren!

Zorg goed voor jezelf!

Liefs Sharon