Hi. Ik ben Sharon

Een Drentse introverte miskraamcoach, bekkenfysiotherapeut (MSc), hbo-docent en een liefhebber van openhartige gesprekken.

Ik geniet van wandelen in de natuur, lekker eten en het leven op een manier die bij mij past.

Verlies verweven in het leven op een manier die bij jou past

Dat is wat ik namelijk doe:

Verlies van een kindje, ongeacht of het een miskraam, abortus, stilgeboorte of voldragen baby’tje, verwerk je niet zomaar.

Het gaat veel dieper dan dat: het draait om het loslaten van de pijn, het verdriet en de emoties die erbij horen, om ze op een andere manier vast te houden. Het is iets wat je bij blijft.

Verlies heeft impact, toch is er nog zo weinig aandacht voor in de hulpverlening. Dat moet anders dacht ik? Maar hoe dan?

Door mijn eigen ervaring met een missed abortion, die mijn moederschap en de band met onze jongste zoon Noah heeft beïnvloed, begon ik een onderzoek naar de impact van eerdere miskramen op de moeder-kind binding. Daar was veel interesse voor: maar liefst 50 interviews in drie maanden tijd.

Uit dit onderzoek blijkt dat niet alleen het verlies zelf invloed heeft op de band met het kindje dat na verlies geboren wordt, maar ook je gedachten.  

Jouw gedachten creëren je emoties. 

En dat is precies waar ik me als miskraamcoach op richt: Persoonlijke begeleiding volledig afgestemd op jou en jouw behoeften.

Ervaringen

Leven na verlies, niemand heeft je ooit geleerd hoe om te gaan met het verlies van een zwangerschap.

Tijdens je opvoeding, op school en op je werk wordt er weinig gesproken over hoe om te gaan met emoties of verdriet na zo’n verlies. Net als velen, praatte ik niet over mijn miskraam, waardoor ik me ontzettend eenzaam voelde. Hoe houd je het taboe in stand?  

Ik was goed in de ene voet voor de ander zetten, want dat was wat me altijd was geleerd. Niet klagen maar doorgaan. Ik dacht dat het verdriet wel zou verdwijnen als ik opnieuw in verwachting zou zijn. Dat bleek niet het geval. Tijdens mijn hele zwangerschap was er zo veel angst. Ik ging van leven naar overleven.

Ik zette de behoeften van anderen voorop, terwijl ik mezelf op de achtergrond plaatste. Mijn studie, het huishouden, de zorg voor onze oudste zoon– alles kreeg voorrang boven mijn eigen welzijn. Ik was uitgeput, maar ging door omdat ik dacht dat dat het beste was om te doen. Maar eigenlijk was ik gewoon bang. Bang voor de gevoelens en emoties die zouden opborrelen zodra ik even tot stilstand zou komen.

Tot ik na de geboorte van onze jongste zoon in 2021, letterlijk door mijn benen zakte en in een postnatale depressie belandde.

Een verdrietige miskraamcoach sharon

Die val was mijn wake-up call…

Ik moest leren omgaan met mijn emoties, ze accepteren als een deel van mijzelf, zodat ik weer kon leven.

De moeder zijn van mijn kinderen, sporten, me energieker voelen en vooral genieten van de kleine dingen in het leven zonder afgeleid te raken.

Thuis had ik geleerd dat vluchten normaal was, emoties tonen een teken van zwakte. Tot ik in therapie ging en een andere waarheid ontdekte.

Ik besloot keihard te werken aan mijn Mindset en onderging meerdere EMDR- behandelingen.

Ik volgde meerdere coaching trajecten en leerde hoe ik bewust mijn gedachten en gevoelens kon creëren die ik wil ervaren. Mijn ervaring met een empathie loze oncoloog in 2020 inspireerde me om anderen beter te begrijpen, ongeacht hun situatie….

En zo begon mijn reis als miskraamcoach

Sterk zijn betekent niet dat je geen emoties mag tonen. Sterk zijn is juist je emoties aankijken.

– Sharon Belt-Sipkens

Nadat ik leerde hoe ik met emoties kon omgaan, vooral op onverwachte momenten, begon ik weer echt te leven

Ik geniet ervan dat ik echt een jongensmama ben. Noah zit in zijn nee-fase en Jayden is bezig zijn grenzen aan het opzoeken, wat soms voor kortsluiting in mijn hoofd zorgt. Maar dat neem ik maar voor lief, ik voel me weer met hen verbonden.

Voor het eerst in mijn leven boekte ik een retraite en het was fantastisch.

Een weekendje alleen weg in de bossen? Ik kan het iedereen aanraden. Heerlijk, die momenten voor mezelf. In drukke tijden lijkt het normaal om altijd maar door te gaan, zelfs in de weekenden. Maar soms heb ik gewoon behoefte aan even helemaal niets.

Ik besloot minder te werken in loondienst en startte mijn eigen bedrijf als gecertificeerd miskraamcoach.

Ik sport drie keer per week in onze eigen sportruimte en haal daar veel energie uit. Ruim je dumbbells op schat.

Nu kan ik een nacht doorslapen zonder nachtmerries en een hoofd vol gedachten. Lezen lukt weer zonder dat ik telkens in slaap val.

Ik durf mijn grenzen aan te geven en weet dat dat helemaal okay is. En nu? Als miskraamcoach heb ik in het afgelopen anderhalf jaar meerdere mannen en vrouwen mogen begeleiden. Het geeft me een enorme energieboost.

Lachende miskraamcoach sharon

Hoe zou jij je willen voelen?

Laat me weten waar je tegen aanloopt, misschien kan ik je helpen? Als je wilt, kunnen we even bellen om te kijken of we goed bij elkaar passen. Want dat vind ik belangrijk. Het gaat immers om jou, en wie kan beter beoordelen wat goed bij je past dan jijzelf? Klik op de onderstaande knop om een 30 minuten gesprek in te plannen.

Logo miskraamcoachsharon

Liever contact via mail?

Mag altijd. Vul het formulier hiernaast in en vertel me waarmee ik je kan helpen. Dan neem ik binnen 24 uur contact met je op.

6 + 13 =