Voor werkgevers

Begeleiding na een miskraam- werknemerszorg en werkgeverschap

Introductie

Welkom werkgever, leidinggevende, manager of HR-adviseur. Wat dapper dat u een kijkje neemt op mijn website! Een collega of medewerkster heeft zich ziekgemeld vanwege een miskraam. U wilt het verschil maken voor uw werknemers en vraagt zich af wat u voor hen kunt betekenen. Een veilig werkklimaat en goed werkgeverschap zijn belangrijk voor u.

Wist u dat 1 op de 4 vrouwen in haar leven één of meerdere miskramen meemaakt? We weten dat de impact na een miskraam groot kan zijn, niet alleen op de geestelijke gezondheid, maar ook op de relatie en het werk. Uit interviews met verschillende vrouwen is gebleken dat velen zich eenzaam voelen op de werkvloer. Ze vermijden informele gesprekken bij de koffieautomaat om tranen te voorkomen. Ze ervaren verminderde energie en concentratie, waardoor het werk langer duurt of niet volledig wordt voltooid. Het werk verliest prioriteit omdat het verlies van een kinderwens hun leven beïnvloedt. Het verlies heeft ook invloed op het zelfvertrouwen, wat een negatieve invloed kan hebben op hun carrière. Voor meer informatie verwijs ik u naar miskraambegeleiding.nl

Impact van een miskraam op uw personeelsbestand?

Uit een onderzoek van Farren et al., 2020 is gebleken dat 9 maanden na een miskraam

  • 18% van de vrouwen symptomen van PTSS ervaart,
  • 17% van de vrouwen angstaanvallen heeft 
  • 6 % van de vrouwen symptomen van depressiviteit vertoont

Dit heeft ook impact op uw personeelsbestand. Het bieden van de juiste nazorg aan vrouwen na een miskraam is van essentieel belang. Maar hoe gaat u hier als werkgever mee om?

Wat kunt u doen als werkgever?…

U kunt meer doen dan u denkt. Luister met een open houding, zonder oordeel. Overweeg als werkgever te investeren in snelle en effectieve persoonlijke begeleiding, die efficiënter en kosteneffectiever is dan maandenlange sessies bij een algemene coach of psycholoog. Miskraamverwerking vereist specifieke expertise, die niet altijd te vinden is bij algemene coaches of psychologen. Wanneer vrouwen op een goede en bewezen manier hun miskraam hebben verwerkt, functioneren ze snle weer beter op het werk.

Ik ben opgeleid door Miriam van Kreij van Miskraambegeleiding Nederland en werk met het door de KNOV geaccrediteerde 5-stappenprogramma “Krachtig herstellen van je verlies in zwangerschap”.

De investering…

De investering is zeker lager dan de kosten van weken of zelfs maanden ziek thuis zitten! Bovendien vergroot u de betrokkenheid van uw medewerkers, werkt u actief aan goed werkgeverschap en vermindert u het ziekteverzuim.

Dat geldt natuurlijk ook wanneer de partner van één van uw mensen een miskraam heeft gehad. Ook zij hebben baat bij een luisterend oor en een open houding zonder oordeel. Persoonlijke begeleiding kan ook voor hen veel betekenen. Mocht u meer willen weten over wat u kunt betekenen voor uw werknemers? Neem dan gerust contact op. We bespreken graag samen de mogelijkheden.  

Kom in contact